Het Geboortefeest van Mercator

Op 5 maart 1512 werd Mercator in Rupelmonde geboren. Dit wordt gevierd op het Geboortefeest van zondag 4 maart 2012 met een bloemenhulde aan o.a. het huidige standbeeld van Mercator en aan zijn geboortehuis. De Mercatorreus doet een rondgang door de straten van Rupelmonde. Tijdens de feestelijkheden wordt er ook een geboorteboom geplant op de markt van Rupelmonde. Doorlopend staat op de markt een cavabar en kunnen de kinderen wereldbolballonnen oplaten, waaraan een wedstrijd verbonden is.

Kamerkoor Cantatille zal aanwezig zijn op het Geboortefeest van Mercator. Het koor zal meer bepaald de ontvangstceremonie voor prins Filip en prinses Mathilde muzikaal opluisteren. Dit gaat door in de Kerk van Rupelmonde, om 15u30. Tijdens deze ceremonie zullen we al enkele nummers voorstellen uit ons Mercatorrepertoire voor het Mercatille concert in oktober. Dit zijn nummers uit de leefwereld van Gerard Mercator, namelijk het zestiende-eeuwse Duitsland en de zestiende-eeuwse Nederlanden.

Meer info Kamerkoor Cantatille
Meer info Mercator 2012
Meer info Uit in Vlaanderen