de dirigenten

Hoofd-dirigent Dimitry Goethals

Dimitry Goethals behaalde in 1993 zijn getuigschrift muziektheorie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent. Onder leiding van Michael Scheck, Ignace Thevelein, Florian Heyerick en Johan Duijck studeerde hij hier tevens koordirectie. In 1998 behaalde hij zijn Meestergraad zang bij Lucienne Van Deyck aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij koos als extra voor de optie koordirectie bij Roger Leens en Johan Van Bouwelen. Om zijn passie voor muziek aan zoveel mogelijk mensen door te kunnen geven, besloot hij zich actief te verbinden aan Koor&Stem vzw, waardoor hij vele muzikale projecten mee kan ondersteunen.

Als koorzanger en contratenor verleende hij zijn medewerking aan tal van muzikale projecten. Ook zijn dirigentencarrière loopt al enige tijd. Gedurende 11 jaar was hij dirigent van het Haagenkoor te Mariakerke (Gent). Hij was tevens koorrepetitor bij de Gentse Oratoriumvereniging en de Kempische Oratoriumvereniging. Sinds 2003 berust de muzikale leiding van het koor vocAmuze Burcht en het vocaal ensemble Perla Musica in zijn handen. In de zoektocht naar een opvolger voor dirigent Michaël Vekeman, kwam Cantatille in 2009 bij hem terecht.

Ere-dirigent Michaël Vekeman

Michaël Vekeman werd geboren te Bazel en groeide er op onder de kerktoren. Komende uit een zeer muzikale familie, erfde hij van zijn vader, die Bazel 50 jaar verzorgde met zijn orgelspel, de liefde voor het orgel, net zoals zijn twee broers. Michaël Vekeman studeerde bij Jos De Greeve en volgde o.a. muziekpedagogie, Orff-instrumenten, orgel en viola da gamba aan het Lemmensinstituut. Later vervolmaakte hij zich voor orgel bij Jozef Sluys te Brussel en volgde hij talrijke cursussen in het buitenland.

Reeds 20 jaar is Michaël nu titularis-organist van de decanale kerk te Temse. Verder dirigeert hij reeds meer dan 15 jaar Kamerkoor Cantatille en maakt hij kinderen uit de basisschool enthousiast voor muziek in de O.L.Vrouwe Jeugdkantorij.

Dat Michaël een muzikale persoon is, mag dus wel gezegd. Muziek valt niet weg te denken uit zijn leven. Bij Kamerkoor Cantatille verstaat hij de kunst om muziek toch dat speciale ietsje meer mee te geven dan een loutere weergave van noten en nuanceringen. In 2009 ontving hij dan ook verdiend de Kruibeekse cultuurprijs voor zijn jarenlange muzikale inzet!