Over Cantatille

Welkom
Cantatille is niet zomaar een kamerkoor uit Rupelmonde. Met een twintigtal koorleden repeteren we wekelijks om de stem te oefenen en aan samenzang te werken, met het doel een unieke koorklank te creëren. Steeds opnieuw slagen we erin alle stemmen te laten samensmelten tot een uniek mooi geluid. Het koor Cantatille staat open voor muzikale verkenningen en ontdekkingen op het gebied van polyfonie, bekende koorwerken, popnummers en eigen creaties.

Jaarlijks organiseren we een koorweekend in binnen- of buitenland. We richten ook vaak koordagen in, om onder de leiding van een professionele stemcoach onze koorzang nog hoger op te tillen. Het succes van onze vele projecten en concerten in het verleden is een duidelijk bewijs van het nut van die koordagen.

Wist je dat…
… “une cantatille” 18de-eeuws Frans is voor een kleine cantate?
… we elke vrijdag repeteren in Bazel of Rupelmonde?
… Cantatille niet gewoon wat mensen zijn die in koor zingen, maar een hechte groep vrienden die ook graag samen op stap gaan?
… de koorleden wel van elkaar verschillen in leeftijd, muzikale achtergronden en interesse, maar dat ze allen met evenveel enthousiasme en passie zingen?
… jij, als je graag zingt, altijd welkom bent om mee te zingen als sopraan, alt, tenor of bas, welke muzikale opleiding je ook, al dan niet, genoten hebt?
… je voor meer informatie altijd contact met ons kan nemen?

Prestaties
Cantatille is niet aan zijn proefstuk toe. Het kamerkoor behaalde al verscheidene keren de eerste prijs in koortoernooien. In 1996, 2001, 2006 en 2010 kwam Cantatille met glans door de provinciale koortoernooien in eerste divisie. Daar blijft het zeker niet bij.

Met Kerstmis 2010 gaf Cantatille een feestelijk concert. Een jaar later luisterde het koor in Temse het paasfeest op met een ingetogen passieconcert. In 2012 verwelkomde het, in het kader van het Mercatorjaar, Prins Filip en Prinses Mathilde te Rupelmonde. In hetzelfde jaar trad Cantatille ook op in Gangelt, de Duitse zusterstad van Rupelmonde. In het najaar volgde dan de apotheose van het Mercatorjaar met een hoogstaand en succesrijk Mercatilleconcert. Dat eindigde met de erg gewaardeerde première van ‘Mercatille’ een uitgebreid stuk, speciaal voor het koor gecomponeerd door de in de koorwereld bekende componist Jan Coeck. In oktober 2013 volgt een popconcert in “De Casino” in Sint-Niklaas en voor Cantatille staat 2014 helemaal in het teken van de 100ste verjaardag van het begin van “De Groote Oorlog”.

Heeft u iets speciaal in gedachten, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@cantatille.be! Wij verzorgen met plezier uw evenement, of dit nu een trouwmis of een passieconcert is, en staan open voor de meest uiteenlopende muzikale uitdagingen!