Kerstconcert op 18 december in Rupelmonde

Binnenkort is het weer zover: Kerstmis! In het weekend van 18 en 19 december staat Rupelmonde volledig in het teken van Kerstmis met de aankomst van de kerstman in Rupelmonde, een tentoonstelling ‘magische Kerstmis in miniatuur’ en een gezellige kerstmarkt vol standjes met hapjes en drankjes en vol hobby- en ambachtkraampjes.

Kamerkoor Cantatille draagt zijn steentje bij aan deze Rupelmondse kerstsfeer. We verzorgen een heel speciaal kerstconcert op zaterdagavond vanaf 20u in de kerk van Rupelmonde. In dit concert blikt Cantatille terug op een rijke geschiedenis aan mooie, gekende en minder gekende kerstliederen. We brengen enerzijds liederen uit de 12e en 13e eeuw die lange tijd verloren gewaand waren, en anderzijds brengen we ook recentere stukken die iedereen kan meezingen. Tussen al deze kortere kerststukken brengen we als klapper op de voorpijl ook heel speciaal een langer stuk: de Missa Brevis van Mozart. Na deze avond vol kerstmuziek bent u ongetwijfeld klaar voor een Kerstmis in sfeer!

Op zondag 19 december breien we graag een verlengstuk aan de kerstsfeer. Cantatille zal met enkele korte gekende stukken een muzikale noot brengen op en rond de Kerstmarkt van Rupelmonde.